We Are Family

Horst

Sing Swing is echt speciaal en zorgt voor veel leuke, creatieve ideeën. Zo vormen Gerda en Ad Van der Horst en hun kinderen Karin, Liza en Sean speciaal voor Sing Swing een familieband met de toepasselijke naam W.A.F., We Are Family.
De familie Van der Horst heeft letterlijk alles in huis om een poprock band te vormen: de drums worden bespeeld door moeder Gerda (62), zoon Sean is leadzanger en hij zorgt ook voor speciale effecten met zijn vocoder. Vader Ad (64) speelt gitaar en synthesizer en neemt ook de backing vocals voor zijn rekening. Dat laatste doet hij samen met Karin en Liza die daarnaast ook als basgitarist en de toetsenist fungeren.
Met hun Sing Swingoptreden gaat voor yogalerares Gerda een wens in vervulling: “Ik vind het zo leuk om samen muziek te maken. Ik wilde eigenlijk al langer een familiebandje oprichten en met Sing Swing hebben we ook meteen echt iets om naartoe te werken.”
Uiteraard moet voor het optreden flink geoefend worden maar dat brengt wat logistieke uitdagingen met zich mee. Want Liza woont in Maastricht, Karin in Den Bosch en Sean in Eindhoven.
Gerda en Ad genieten vol trots van de voorbereidingen: ”We oefenen meestal op zondag, hier in Mariaheide, maar soms repeteren we ook in een kleinere setting. We willen met z’n allen wel iets goeds neerzetten. “
Ad is zijn hele leven al bezig met muziek en hij speelt nu nog in één band dus optreden is Ad wel gewend. Voor ICT-er Sean (30) wordt het zijn eerste kennismaking met de spotlights. Sean: “Ik denk dat het voor iedereen goed is om af en toe eens uit je ‘comfort zone’ te treden. Dat wordt Sing Swing echt voor mij. Ik heb helemaal geen ervaring met optredens en ik vind het ook reuze spannend, maar ook superleuk om eens mee te maken.” Voor zijn zus Liza(26) is het anders, zij is, net als Ad, steeds met muziek bezig, heeft aan het conservatorium gestudeerd en geeft in het dagelijks leven muziekles aan basisschoolkinderen. Liza: ”Voor mij is het een mooi moment om af te kicken van mijn deelname aan de Zoetkees Kofferband. Daar ben ik mee gestopt en nu heb ik weer een muzikaal project om me op te richten.” Voor tweelingzus Karin is Sing Swing een mooie gelegenheid om de muziek weer op te pakken. Karin: “Ik heb het druk met mijn studie humanistiek en dit is een leuke uitlaatklep en een manier om toch nog wat met muziek bezig te zijn. Echt superleuk ook om dit met z’n allen te doen.”
W.A.F. gaat tijdens Sing Swing een poprocknummer brengen met Close Harmony-zang.
Voor hen is het optreden geslaagd als ze zelf zichtbaar plezier beleven aan het optreden én wanneer ze die ‘vibe’ over weten te brengen op het publiek.
Sean: “En als het me lukt om mooi en zuiver te zingen.”