Maak kennis met Combo 2019

24 september, 2019

Sing Swing Mariaheide

Nieuws

0

Het Sing Swing orkest is niet compleet zonder het Combo. Dit jaar bestaande uit 1 dame en 3 heren. Mayke Hendriks bespeelt de piano, Toon van Heesch slaat ritmisch op zijn drum en Daan Godschalk en Peter van Hees raken de juiste snaar op de gitaar.

Alle vier hebben ze een heleboel ervaring, maar nooit eerder hebben ze samen gespeeld. Mayke geeft al 47 jaar muziekles in Gemert en dirigeert verschillende muziekgroepen. Peters muziekcarrière begon met accordeon maar dat was als puber niet stoer genoeg. Op weg naar school kwam hij dagelijks langs Muziekhandel Dortmans in Veghel waar in de etalage een glimmende gitaar zijn aandacht trok. Nu speelt hij sinds zijn 16e basgitaar in verschillende coverbands.

Toon leerde zichzelf drummen nadat hij op een avond in de kroeg met twee vrienden bedacht om een bandje te beginnen. Dat is hem goed gelukt. Inmiddels speelt hij rock covers in de band Fatburger.

Met de band Yellow Pants treedt Daan op als gitarist. Hij speelt zowel elektrische als akoestische gitaar, maar heeft toch wel een lichte voorkeur voor zijn elektrische gitaar. Voor Sing Swing gaat Daan zelfs een heel nieuw instrument aanleren…

Hoewel ze allemaal veel ervaring hebben is er voor ieder wel een uitdaging tijdens Sing Swing. Zo is het voor enkele de eerste keer dat ze samen met een orkest van ruim 30 man spelen. En dat is toch wel even iets anders dan met een bandje, helemaal als je geen noten kunt lezen. In een coverband klinkt iets namelijk ‘gewoon vet’ of niet…, daar heb je geen notenschrift bij nodig volgens Daan en Toon. Nu moet er iets meer binnen de lijntjes gekleurd worden. Voor de van klassieke muziek afkomende Mayke ligt het juist andersom, tijdens Sing Swing is het allemaal wat vrijer.

Ieder van hen stapt dus buiten zijn comfortzone. Daan weet dit mooi te omschrijven: ‘het is eigenlijk  als wanneer een streetdancer een balletstuk moet opvoeren. Het is beide een dans, maar totaal anders’.

Het combo is na enkele repetities samen al zeer tevreden met de gang van zaken. “Het valt niet tegen” aldus Toon. Het gevarieerde programma zorgt ervoor dat er voor alle vier een paar nummers tussen zitten die ze erg leuk vinden om te spelen. Over één ding zijn ze het sowieso met elkaar eens; Als zowel het publiek als de muzikanten enthousiast zijn is de avond pas echt geslaagd!

 

Comments are closed.