Maak kennis met Dirk van den Tillaar

29 augustus, 2019

Sing Swing Mariaheide

Nieuws

0

Op de avond zelf zullen we deze man tussen 30 andere orkestleden zien zitten. Maar Dirk van de Tillaar is niet alleen een fantastische trompettist, tijdens de voorbereidingen staat hij ook regelmatig aan de andere kant van de lessenaar, als dirigent.

Heel wat muziekstukken heeft hij in de grondverf gezet. Hij geniet van het dirigeren. “Het leuke aan dirigeren is dat je meer naar het geheel luistert. Het verschil tussen minuut 1 en minuut 30 van de repetitie is soms zo groot, dat is mooi om te horen”, aldus Dirk. Hij ziet zichzelf niet als een strenge dirigent. “Het is voor iedereen een hobby en met name de inzet moet beloond worden. Het is de fijne sfeer die er voor zorgt dat iedereen zich blijft verbeteren. We gaan er samen een fantastische avond van maken”. Wanneer er op de avond zelf een goeie vibe hangt, de artiesten lachen en alles vanzelf loopt is Dirk helemaal tevreden.

Dirk heeft nog een andere belangrijke taak bij Sing Swing. Al in november 2018 begon hij als lid van de programmacommissie aan het opzetten van een spectaculair en vernieuwd programma voor Sing Swing 2019. Dit jaar konden artiesten zichzelf aanmelden voor het orkest of zang. “We wilden niemand voorbij lopen”. Er is meer (verborgen) talent in het kleine Mariaheide dan je denkt! Natuurlijk zijn er artiesten bij die tijdens eerdere edities al eens op het podium stonden. Maar dat vindt Dirk juist het mooie. “Zij hebben het de vorige keer dus ook positief ervaren”. Dit jaar zal er voor en na de pauze een andere sfeer gecreëerd worden. Hoe dit uitpakt daar is Dirk ook erg benieuwd naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *