Maak kennis met Familie van der Wielen

29 september, 2019

Sing Swing Mariaheide

Nieuws

0

Het houdt niet op met unieke aankondigingen voor deze 3e editie van Sing Swing Mariaheide. Maar liefst 3 van de 5 gezinsleden bij familie van der Wielen speelt dit jaar in het orkest. Arno bespeelt de mellofoon en Carla en Dirk de trombone.

Tot zijn studententijd speelde Arno bij de fanfare in Nistelrode. Het begon weer te kriebelen toen zijn oudste zoon muziekles kreeg. Al snel zat hij zelf weer met een instrument in zijn hand. Ook Carla is met muziek opgegroeid. Ze zong van haar 8e tot 28e en ook bij haar heeft de oudste zoon van het gezin gezorgd dat ze nu een instrument bespeelt. Nadat haar zoon was gestopt met zijn muziekles nam zij zijn trombone over en nu blaast ze er al weer 6 jaar op los. Ook zoon Dirk verloor zijn hart aan de trombone.

Arno en Carla zijn al 11 jaar lid van de Krikkelbloazers. Ook bij de vorige edities van Sing Swing waren zij dus van de partij. Helaas was Carla in 2016 verhinderd maar gelukkig viel zoon Dirk voor haar in. Dat beviel hem zo goed dat hij sindsdien elke week bij de repetities aanwezig is. Dat hij naast zijn moeder zit vindt hij helemaal niet erg en ook thuis oefenen ze regelmatig de verschillende partijen.

Helaas is Dirk genoodzaakt om na Sing Swing de Krikkelbloazers te verlaten. Door zijn nieuwe studie in Utrecht moet Dirk soms veel moeite doen om op tijd bij de repetities aanwezig te zijn. Extra bewonderingswaardig dat hij de discipline heeft om het wel voor elkaar te krijgen. Dat laat ook zien hoe veel plezier hij er zelf in heeft.

Het repertoire van Sing Swing is totaal anders dan wat de Krikkelbloazers gewend zijn te spelen. Maar liefst 18 nieuwe stukken hebben zij de afgelopen weken ingestudeerd. Dat maakt het voor ieder van hen een grote uitdaging. Vooral in het begin leek de spreekwoordelijke berg erg hoog, maar nu alles eenmaal in elkaar begint te vallen krijgt de familie van der Wielen er steeds meer plezier in. Er blijven lastig loopjes in zitten, maar ze hebben er alle drie het volste vertrouwen in dat de laatste weken de puntjes op de i gezet worden.

 

Comments are closed.