Maak kennis met Kittwhistle

Deze band neemt voor enkele minuten het podium over van het Sing Swing orkest. Kittwhistle is een coverband die een eigen twist geeft aan de muziek. Met John van de Vorstenbosch op drum, René van de Burgt en Hans van Hoof op gitaar en Stefan van Asseldonk als zanger ‘verrocken’ zij disco- en popnummers op hun eigen manier. Zo zal menig 16-jarig meisje op de nummers die ze gaan spelen met een haarborstel in de hand voor de spiegel gestaan hebben. Wanneer deze heren het spelen klinkt het toch even wat anders. De nummers blijven verrassend herkenbaar en met de preview die ik als reporter heb gehad kan ik zeggen dat het veelbelovend is!

In het tuinhuis aan de Kruisstraat wordt elke week fanatiek gerepeteerd, met natuurlijk een pilsje op zijn tijd. De band bestaat nu ongeveer 4 jaar. Voor allen was het spelen in een band niet nieuw, maar het spelen van classic pophits was toch even wennen. Met name Hans vond de overstap van Wolfpack met eigen nummers naar covers groot. ‘Je hebt minder vrijheid in de muziek die je speelt’. Ze merken dat covers hetgeen is wat het publiek leuk vindt en Kittwhistle wordt steeds vaker geboekt in Mariaheide en omstreken. “De nummers hebben een herkenbaar geluid maar wij geven het toch een eigen sound”.

Enkel Stefan is bekend op het Sing Swing podium. Zowel in 2013 als in 2016 stond hij als soloartiest op het podium. Met zijn eigen band op het podium staan maakt de beleving nu anders: “Het is ook wel spannend maar voelt toch anders’. Zo nuchter als de heren zijn, zo kijken ze ook uit naar het optreden op 25 en 26 oktober. Het komt zoals het komt, maar stiekem zijn ze toch erg benieuwd naar de reacties van het publiek.

 

 

Comments are closed.