Maak kennis met Peter en Yorick van Hees

Een aantal weken geleden is hij al voorgesteld als een van de comboleden. Maar Peter verdient eveneens een eigen introductiestukje. Hij gaat namelijk ook een solo optreden verzorgen. De oplettende fan weet dat dit niet de eerste keer is dat Peter de microfoon in zijn hand neemt. Bij de twee voorgaande edities zong hij ook al de sterren van de hemel. Dat het daardoor een koud kunstje is kan hij nu ook weer niet zeggen. Het blijft spannend en elk optreden is weer anders.

Zijn zoon Yorick neemt tijdens dit nummer Peters plaats in bij het combo. Twee jaar geleden is hij in de voetsporen van zijn vader getreden en bespeelt nu de basgitaar alsof hij nooit anders heeft gedaan. Wellicht heb je hem al eens zien spelen in de regio met de band Turn it up, waar hij sinds maart lid van is.

Aangezien Peter bijna de gehele avond op het podium staat heeft hij heel wat nummers in moeten studeren. Met veel nummers was hij al bekend door de verschillende bands waarin hij heeft gespeeld of doordat de nummers ‘old time favorites’ zijn. Toch blijft het een grote uitdaging. Ook zijn solonummer ligt in Peters straatje maar krijgt nu toch een andere lading, mede doordat zijn zoon meespeelt. Yorick vindt het een lekker nummer om te bassen en heeft nu al veel zin in het optreden. Peter kijkt ook uit naar 25 en 26 oktober. “Gewoon lekker spelen en schik hebben, zelf en het publiek” dat is wat Peter hoopt te bereiken deze avonden.

 

 

Comments are closed.